“İş”tE anksİYETEDEN ÖZGÜRLEŞMEK
Süre
2 - 2.5 Saat
Format
Webinar / Seminer
Özet
Bu eğitim, anksiyete sahibi olan ya da buna yatkınlığı olan, özellikle pandemi süreci sonrasında değişen dünya ve ülke ekonomisine bağlı olarak, iş yapma hızı ve biçimi değişen kurumsal yapılarda, buna adaptasyonda zorlanan tüm çalışanlar için sistemle birleşme, anksiyeteden temizlenme ve ileriye yürüme vizyonu katmaktadır.
detaylar
Global ölçekte uzun zamandır yaşanan anlık ekonomik değişimlere eşlik eden kurumsal dünyanın “kriz” seviyesi sürekli yükselişte. Şirketlerin sürdürülebilir kalmaları için, iş yapma biçimi ve kurumlar içinde bu değişimleri yönetme biçimi doğal olarak oldukça değişkenlik gösteriyor. Buna bağlı olarak, tüm çalışanlar stresi karşılama ve onunla başa çıkma konusunda önemli bir sınavdan geçiyor.
Kurumsal çalışanların, pandemi ile birlikte sosyal bağların kopması, çalışma düzenlerinin değişmesi, çalışma ve aile hayatında sürekli kriz yönetimi yapmak zorunda kalmaları, anksiyete ve panik atak vakalarında çok önemli bir istatistiksel artış yaşattı.
Yoğun strese ve aileden gelen endişe bozukluğu alışkanlıklarına bağlı olarak gelişen ve beynin hafıza alanı bölgesinde önemli bir etkisi olan anksiyete ve panik atak, zihin odaklı terapilerle erken safhalarda müdahale edildiği takdirde, kurumsal çalışan için kalıcı sağlıklı dönüşümler yaratıyor. Yüksek endişe ve stres sonucu ortaya çıkan bilişsel bozuklukların zihinsel olarak yeniden düzenlenmesine yönelik hazırladığımız bu eğitimde, aşağıdaki konuları ele alıyor olacağız:
· Fiziki beynimiz ile zihin dünyamızın oluşumu ve işleyiş biçimleri nasıl?
· Anksiyete nedir, nasıl oluşur, belirtileri nelerdir? Fiziki beynimizde nasıl bir deformasyon süreci yaratır?
· Anksiyete ve Panik Atak bozukluklarının zihin ile olan ilişkisi ve zihinsel kaynakları nelerdir?
· Anksiyete ve Panik Atak bozukluklarının temelinde yer alan “Bilişsel Deformasyon” nedir ve nasıl oluşur?
· Bilişsel deformasyon belirtisi gösteren düşünce kalıpları nelerdir?
· Bilişsel bozuklukları kalıcı ve sağlıklı bir biçimde iyileştirmenin ve dönüştürmenin nörobilim temelli teknikleri nelerdir?
· Anlık ataklar sırasında kısa ve uzun vadeli atak kapama teknikleri nelerdir ve nasıl uygulanır?
· Sinir sistemimizin anksiyete ve panik atak ile bağlantısı nelerdir ve sinir sistemini nasıl regüle edebiliriz?
konular ve kazanımlar
· Tüm seviyedeki çalışanların günlük işleyişlerinde, karşılaştıkları her konuda stresi algılama ve cevap verme biçimlerinde kalıcı pozitif yönlü bir dönüşüm sağlama,
· Olanları bilinçli bir algılama ve yorumlama yeteneği kazanarak tepkisellik yerine cevap verme davranışına geçme,
· Katılımcıların, kendini gözlemleme ve kendi üzerinde çalışma tekniklerini öğrenerek stresi, endişeyi ve iş ilişkilerini gerçek anlamda dönüştürebilmeleri ve anksiyete ya da panik atak ile tamamen vedalaşmalarını sağlama,
· Özellikle öfke, alınganlık ve üzüntü duyguları yoğun çalışanlar için, bir başa çıkma yöntemi olarak geliştirdikleri anksiyetenin köklerini, nerden geldiğini ve onu tetikleyen düşünce kalıplarının ne olduğunu kavrayarak bunları algılanabilir boyutta analitik zihin koçluğu yöntemleri ile dönüştürebilmelerini sağlama,
· Kısa vadede anlık ataklarla nasıl mücadele edileceğini, uzun vadede ise anksiyetenin düşünsel kaynaklarını temizleme ve yeniden programlama yöntemleri ile nasıl tamamen şifalandırabileceğini kavramalarına yardımcı olma.