Günsu Engin

Yoga, mindfulness, şefkat alanlarında 2011'den beri eğitmenlik yapmaktadır.. Sanatçı bir anne babanın ikinci çocuğu olarak öğrenimini (MSGSÜ) sanat üzerine tamamladı. 21 yaşında (2009) yoga ve mindfulness meditasyonu pratiğine başladı. UMASS Med (MIT)'den MBSR eğitimi aldı. İngiltere merkezli Bangor, Exeter ve Oxford Üniversitesi onaylı Mindfulness Network MBSR Eğitmenidir. Türkiye’nin ilk Mindfulness Merkezi Code Lotus’un (American Hospital) kurulduğu ilk günden beri (2017) bünyesinde eğitmen olup, bu alanda ilk olan “Mindfulness Temelli Alışkanlıktan Özgürleşme Programı”nı doktorlarla birlikte geliştirdi.

Buddha Dharma, sinir bilim, psikoloji, travma teorileri, somatik terapiler gibi yaklaşımlar üzerine araştırmakta ve derinleşmektedir. Travma bilgili bir eğitmendir, yoga ve meditasyonu travma duyarlı olarak öğretmektedir. Yıkıcı alışkanlıklara, mindfulness ve şefkatle müdahale üzerine derinleşmektedir.

Bireyin ve toplumun bütünsel sağlığı için sivil toplum kuruluşlarıyla çalışıyor, 2017'de Suriyeli mültecilerle mindfulness ve şefkat çalışmaları yapmıştır. Şu anda World Human Relief Derneği üyesi ve il temsilcilerinden olup aktif çalışmaya devam etmektedir. Online platformda yazılar yazıyor ve Youtube kanalında bir çok meditasyon dersi bulunmakta. "Farkındalık Arası" mindfulness ve şefkat odaklı podcast yayınlarını eşi Cemil Uylukçu ile gerçekleştiriyor.

Çalışmalarını bilimsel temellere oturtarak, optimist realist yaklaşımla aktarıyor. 2020 Haziran ayında kurduğu MindLight Okulu'nda Mindfulness ve Şefkat Eğitmenlik Eğitimleri vererek eğitmenler yetiştirmektedir.


Günsu’nun LIFE WORKS LABS SEANSLARI

Mindfulness ve Şefkat Atölyesi

 Farkındalık “şu anda ne deneyimliyorum?” sorusuyla, şefkat, “peki deneyimimle nasılım?” sorusuyla ilgilenir. Deneyimin bu her iki yönünü açıklıkla görebilmek istiyoruz ki; eğer acı veriyorsa yaşam deneyimlerimizi değiştirebilmek için şimdinin gerçekliğini berrak biçimde görerek bilgece aksiyon alalım, değiştiremediklerimizleyse ilişkimizi değiştirmek için algıda bir dönüşüm yaratalım. 

İş ortamını, ebeveynlerini, şehir trafiğini, hayat pahalılığını ve dünyanın acılarını değiştiremezken, ve bunlar bizim için stres unsuru olmaya başladıklarında ne yapabiliriz? Nasıl daha bilgece ve şefkatle ilişki kurarak stresi ve ıstırabı en aza indirebiliriz? Nasıl yaşamın zorlukları ve iniş çıkışları içerisinden geçerken savrulmadan daha merkezlenmiş bir halde yaşayabiliriz? Bilmek ve yapmak arasındaki büyük fark nedir? Meditasyon nedir ve ne için bir araçtır? Kabul, farkındalık, bilgelik, şefkat nedir? Bunların tanımlarını yeniden yapacağız...

Mindfulness ve şefkat başlıkları BuddhaDharma sistemini kaynak alır ve bu atölye, özünde bir Dharma eğitimidir. Bunları gündelik yaşamın içinden, ayakları yere basar, bilimsel ve geleneksel kaynaklarla destekleyerek aktarılır.