Biri dijital dönüşümün teknolojik diğeri liderlik boyutu üzerinde çalışan iki uzmanın koçvari diyalogları, konuyla ilgili akılları kurcalayan sorulara cevap ararken dijital dönüşüm ile ilgili potansiyel fırsatları da görünür kılıyor. Soru ve cevaplarla aralanan sis perdesinin ardından, dijital çağda lideri bekleyen yenilikler ve bu yeni dünya içerisinde insanın kendine ait bir anlam bulabilmek ve liderlik edebilmek için edinmesi gereken beceriler bir model çerçevesinde tartışmaya açılıyor.
Aylin’in Harvard Business Review’da yayınlanan modelinin temelini, dijital dönüşümün getirdiği üç temel teknolojik yenilik ve bunları fırsata dönüştürecek üç temel liderlik niteliği oluşturuyor. Ödüllü bir koç olan Aylin’in dijital teknoloji üzerine start-up sahibi Ali’ye soracağı güçlü sorularla başlayacak diyaloglar, Aylin’in modeli üzerinden odağını insana doğrultacak ve interaktif paylaşımlarla iş hayatı ile sosyal hayatımızdan örneklerle son bulacaktır.
Aylin Bozkurt Tüzmen
Kariyeri HSBC Bank’ın İstanbul’daki genel müdürlüğünde yönetici adayı olarak başladı ve daha sonra New York’ta operasyonları Çin, Türkiye ve İtalya’dan ABD’ye uzanan lüks tüketim malları şirketinde devam etti. Türkiye’ye dönüşünde tıbbi cihaz üreten Alvimedica’da CFO olarak çalıştı. Zamanla vizyonu, mükemmel sonuçlar için etkin ve sürdürülebilir finansal sistemler kurmaktan, herkesin potansiyelini ortaya koyabileceği ve başarılı olabileceği kurumsal kültürler yaratmaya evrildi.
Kurumsal hayatında dönüştürücü etkisini birebir tecrübe ettiği takım koçluğu ve liderlik koçluğu deneyimleri sonrasında, profesyonel koçluk ve mentorluk hizmetleri vermek üzere 2012 yılında High Dreams Koçluk ve Mentorluk Hizmetleri’ni kurdu. 2017 yılında, 5. Dünya Koçluk Kongresi’nde “En iyi 100 Global Liderlik Koçluğu” ödülüne layık görüldü. Marshall Goldsmith Paydaş Merkezli Koçluk’un sertifikalı koçu olarak hizmet veriyor. Aynı zamanda Amerikalı Coach Source koçluk şirketiyle, uluslararası üst düzey koçluk ve liderlik gelişimi projelerinde iş birliği yapıyor.
Son dört yıldır dijital dönüşümün insani boyutu ve liderliğe etkileri üzerinde çalışıyor; ortaya koyduğu dönüşüm modelini birçok uluslararası etkinlikte sundu ve Harvard Business Review’de makale olarak yayınladı. İstanbul Business School’da Dijital Çağda Akıllı Liderlik Micro MBA programını Ali Tüzmen ile fasilite etmektedir.
Ali Tüzmen
Galatasaray Lisesi’ni takiben Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği’ni bitirdi. 5 yıllık iş deneyiminin ardından, yine Boğaziçi Üniversitesi’nde finans ve pazarlama üzerine aldığı Executive MBA programını tamamladı. Profesyonel hayatına çimento sektörünün lider firmalardan olan Lafarge’da başladı. 7 yıl süren Lafarge çalışma hayatının ilk 4 yılını sırası ile Fransa ve İspanya’da geçirdi. Daha sonra bir aile firmasına geçiş yaptı; 3 yıl içerisinde Avrupa pazarında 2. sıraya yükselen firma sektörün en büyüğü olan Schott tarafından satın alındı.
Satışa hazırlanma sürecinde önemli bir liderlik görevi üstlenen Ali Tüzmen, birleşme sonrasında, Schott bünyesinde üst düzey yönetici olarak çalışmaya devam etti ve uluslararası sorumluluklar aldı; Avrupa Pazarlama ve Satış̧ Direktörlüğü görevine getirildi. Son yıllarda, bağımsız yönetim kurulu üyeliği ve girişimciliği bir arada yürütmektedir: Şirketlerin stratejik ortaklıklara hazırlanması, kriz yönetimi, çalışan angajmanı konularında danışmalık yapmaktadır.
Dört yılı aşkın bir süredir Endüstri 4.0 (4. Endüstri devrimi) üzerine odaklanmış̧, devrimin teknolojik ve insani boyutları üzerinde araştırmalar ve danışmanlıklar yaptıktan sonra Ifourzero Technologies firmasının kurucu ortağı olmuştur. Firma, endüstriyel kuruluşların devrim ile gelecek yeni döneme hazır olmalarını sağlayan IoT teknolojileri ve yapay zeka çözümleri üretmektedir.
İstanbul Business School’da Dijital Çağda Akıllı Liderlik Micro MBA programını Aylin Bozkurt Tüzmen ile fasilite etmektedir.