• Joint Idea (map)
  • Joint Idea Kanyon Büyükdere Caddesi, No: 185, Levent Kanyon AVM, Teras Katı ŞİŞLİ / İstanbul
  • İstanbul
  • Turkey

Bedende oyunu, oyunda keyif ve eğlenceyi keşfetmek… 

Tiyatro ve Yoganın organik bir bileşimi olan bu TiyatroYoga etkinliği hem bir içsel yolculuk hem bir performans alanı.

Bedeni serbest bırakmak ve nefesle akmak, belki yıllardır hasret kaldığımız özgürlükle buluşturur bizi. Bu özgürlükle birlikte gelen özgüven ise yaratım sürecini tetikler. Oyun oynamak da derinde saklı bir yargısız yaratım sürecidir ve beden ve zihin özgürleştikçe kendiliğinden olur. Bizi bizle buluşturur.

Oynamak bizi kendimize ve diğerlerine aşina yapar, bizi yakınlaştırır. Egonun getirdiği savunma mekanizmalarını azaltır, derinde olanı, saklı olanı ortaya çıkarır, kendin olmaya ve başkaları da olabilmeye bizi götürür, kiliklerimizle olan bağı yapıcı anlamda gevşetir. 

Bu etkinlikte 4 saat boyunca, zihin ve bedeni rahatlatıp, özgürce oyun oynaması için bir alan açacaksınız. Bu oyundan aldığınız keyifle, beden ve zihinde yeni keşifler yaşayacaksınız. 

Atölye en az 6 en fazla 12 kişi ile gerçekleştirilecektir. Uygulamalar içerir ve hareketli çalışmalardan oluşur. Rahat ve hareketleri kısıtlamayacak kıyafetlerle gelinmesi tavsiye edilir.

Katılanlar neler söyledi?

“İçten gelene hiç engel koymadan, o anda akışta olup, 'an'da birlikte buluşabilmek çok zengindi. Coşku ve ayrıca bir birliktelik hissi yarattı. İçimdeki zincirlerin kırılması gibi bir his yaşadım ben. Kendi halimden utanmama, çekinmeme, rahatsız olmama... evet böyle bir tarafımda var ve çıkabilir diyebildim ve bu çok güçlendirici bir histi. Kendimi olduğum gibi kabul etmek ve kendim olmaktan çekinmemek... Kendini ve belli durumlarda nasıl davranacağını keşfettiriyor sana. Aslında hayat bir oyun ve hayatın içinde daha iyi oyuncular haline gelebilmek için de bu tarz atölyeler çok faydalı.”
- Behiye, Yönetim Danışmanı

“İfade ve özgüvenle ilgili çok faydalı bir çalışma olduğunu düşünüyorum; yaşamda her alanda durmadan ifade ediyoruz kendimizi; sahnede olabilir, bir sunum olabilir, öğretmensek tahtada olabilir ya da ikili ilişkilerde... Burada meditasyon, yoga ve sahnenin içinde ben gördüm ki aslında benim yapamayacağım da çok da fazla bişey yok. Çok şifalı buldum.”
- Sevda, Yazar//Gezgin//Yoga Eğitmeni

“Tiyatroyu ve oyun oynamayı çok seviyorum ama yogaya bundan önce hayatımda yalnızca bir kere gitmiştim. Ancak bugün farkettim ki meditasyon ve sahne birbirine çok benziyor. Meditasyonda gözlerim kapalıyken, nefesime odaklanırken ne oluyorsa sahnede de aynısı oluyor. Yogada gözlerimi kapattığım duyguyla açtığım duygu bir olmadığı gibi, sahnede de sahneye girdiğim anla çıktığım duygu bir olmuyor... 4 saatin nasıl geçtiğini hiç anlamadım!”
- Hazal, Lise Öğrencisi

“Yoga ve tiyatronun birleşimi ile farklı bir şey oldu burada. Kendimi aştım; bugün burada hayatımda hiç bir zaman yapmayacağım şeyleri yaptım; hayatımda ilk kez gördüğüm birinin vücudundan heykel yaptım, çılgınca dans ederken buldum kendimi, bir anda sahneye çıkıp oynamaya başladık, günlük hayatlarımızda neler varsa onları sahneye taşıdık. Bana bu mutluluğu yaşattığınız için teşekkürler.”
- Nihal, Operasyon Müdürü

“Çok çok çok akıllıca bir şey. Çok sevdim ve okullarda böyle bir literatür olması gerektiğini düşünüyorum. Bundan böyle hayatıma yogayı katıp prova öncesi bu tip egzersizler yapmayı düşünüyorum. Muazzamdı. Nötr olma hali vardır ya; kendin aradan çıkarsın ki bir adım sonra karakteri oynarsın... Burada yaptığımız şey öyle bir şey ki; iki saat sonra da o nötrlük devam ediyor, o nötr hal hala üzerimde.”
- Seyfettin, Sahne Sanatları Öğrencisi

“Burada yaptığımız inanılmaz bir çalışmaydı. Ben daha önce hiç doğaçlama yapmamıştım ve bana kalk doğaçlama yap deseniz belki de yapamazdım. Hem yoga yapmayı hem tiyatro izlemeyi çok seven biri olarak şunu söyleyebilirim burada her ikisinde de iyinin kötünün, doğrunun yanlışın olmadığını görüyorsun, çok güzel hissettim; herkes her şeyi yaşadı, rollere girdi... ”
- Dilek, Yoga Eğitmeni

Eğitmenler

Nilay Erdönmez

1986 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu, yüksek lisans eğitimini de yine aynı üniversitesinin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, yine tiyatro sanatı üzerine tamamladı. 2006 yılından bu yana birçok kurum tiyatrosu ve özel tiyatroda rol aldı. Rol aldığı 2012 yapımı "Gözetleme Kulesi" filmiyle ilk kez kamera karşısına geçmiş ve bu filmdeki rolüyle ulusal ve uluslararası pek çok festivalde en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülmüştür. Adana Altın Koza, Nürnberg Film Festival, Brasilla Film Festival, Texas Film Expo ödülleri sahip olduğu ödüllerden bazılarıdır. Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam, Sevdaluk, İstanbullu Gelin, Tehlikeli Karım televizyon dizilerinin yanı sıra Bütün Saadetler Mümkündür, Mezarcı, Kapı sinema filmleri yer aldığı diğer yapımlardır. "Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım", "Fareler ve İnsanlar", "Kamamber" gibi birçok oyunda yer alan Nilay Erdönmez son olarak ba-tiyatro'nun tek kişilik projesi “Hafızasını Kaybeden Müzeden Bir Traktöre Mektuplar” ve 2018 yılında prömiyerini yapan “Julie” oyunlarında yer almıştır. Kendisi ayrıca 2010 yılından bu yana, tiyatro ve güzel konuşma eğitmenliği yapmayı sürdürmektedir.

Yeşim Çağlayan

Yeşim 1974 Ankara doğumludur. TED Ankara Koleji’nin ardından Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümünü bitirmiştir. Mezun olduktan sonra Sualtı Araştırmaları Derneği’nde önce gönüllü ardından 6 yıl profesyonel olarak çalışmış, iletişim ve bilinçlendirme projelerinde görev almıştır. Daha sonra 2004 yılında uluslararası bir çevre kuruluşu olan Bölgesel Çevre Merkezi’nde İletişim Müdürü olarak çalışmış, burada birlikte çalıştığı 2 arkadaşı ile birlikte, 40 yılı aşkın bir süredir Amerika’da yayımlanan, Yoga Journal dergisinin Türkçe edisyonunu hazırlamak üzere kendi işini kurmuştur. Halen Yoga Journal Türkiye dergisinin Genel Yayın Yönetmeni ve Kurucu Ortağıdır. Yeşim, 2002 yılından bu yana yoga ile ilgilenmektedir. Ayrıca Yoga Journal Türkiye dergisinin içerik programlaması ve hazırlığını yürütmektedir. 2016 yılında Zeynep Aksoy’dan 200 saatlik Yoga Eğitmenlik Eğitimi almıştır. Ek olarak yine 2016 yılında David Cornwell’den 50 saatlik Meditasyon Teknikleri Eğitimi almış ve 2017’de Devrim Akkaya ile Çakra Yoga Atölyelerine katılmıştır. 2017 yılında Amerika’lı yazar ve sanatçı Madelyn Kent tarafından verilen His Odaklı Yazarlık Kursu’na katılmıştır. Ayrıca yine 2017 ve 2018 dönemlerinde, iki yıl Semiha Berksoy Vakfı bünyesinde Temel Oyunculuk Eğitimi almıştır. 2018’de yine Devrim Akkaya’dan 200 saatlik Yin Yoga Uzmanlaşma Programını tamamlamıştır. Başak Deepa Yüksel ile birlikte YogaCici bünyesinde 30 saatlik Çocuk Yogası eğitimi almıştır. Evli ve 2 kedilidir. Yemek yapmayı, yürümeyi, dans etmeyi, gezmeyi, okumayı, yazmayı, güneşi, denizi ve doğayı çok sever.