Bu atölyede neler oluyor?
Bu atölyede 8-12 yaş grubu çocuklar ve aileleri, yaratıcı çalışma ve yaşama ortamı Joint Idea Arnavutköy’de hayallerini animasyon filmine dönüştürüyor, güzel yaşama dair hayallerini ve topluluk olarak birbirlerini keşfe çıkıyorlar. Özgür bir hayal kahramanının animasyon filmini yapmak için önce ''özgür bir kahraman'' olarak ‘önce çocuk dünyasında’ yaşamayı deneyimliyorlar! Aileler bu 4 saatlik atölyede pratik felsefe metodu Sokratik diyaloglarla yeni anlamlar yaratıyor, hareket, empati, şarkı çemberleriyle kendi sihirli varlıklarıyla ve grup olmakla barış yapıyor, sağlıklı bitkisel bazlı bütünsel atıştırma ve içecek arasında enerjilerini yükseltiyorlar. Atölyenin sonunda aileler çocukların filmlerini birlikte izliyor ve kutluyorlar!
Kayıt & karşılama: 13:00
Etkinlik başlangıcı: 13:30
Biletler Biletix'te!
Katılım Koşulları:
*Atölye çalışması 8-12 yaş grubu içindir.
*Katılımcı çocuk sayısı 15 kişiyle sınırlıdır.
*Katılımcı çocuklar atölyeye bir ya da iki ebeveynle (veya bakımlarıyla ilgilenen büyükleriyle) gelmelidir.
Wapaland
Wapaland, çocukları yarının bilinçli oyun değiştiricileri olarak güçlendiren değer bazlı bir öğrenme platformudur. Wapaland, çocuklarının sanat, müzik, felsefe, sağlık, iletişim, tasarım ve inovasyon metodolojileriyle, aileler, bilinçli iş liderleri ve önce çocuk vizyonunda olan uzmanlardan oluşan topluluk ortamlarında, kendi yaşam ve geleceklerini tasarlamalarını sağlar. Wapaland’ın misyonu, tüm çocukların kendilerini tanımalarını, özgün şekilde iletişim kurmalarını ve erken yaşlardan itibaren hayallerini projeler ile gerçekleştirmelerini sağlayarak, insani potansiyellerini yaşamalarına fırsat vermektir.
Işık Dikmen
Işık Dikmen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden mezun oldu. Kendi yarattığı animasyon filmlerini yönetti. Kendi içine yaptığı yolculuğu anlatan kısa animasyon filmi ‘’İçine Kaçan Kız’’ bir çok ödül aldı; ‘‘Türkiye’nin En İyi On Kısa Animasyon Filmi’’ listesine seçildi.
Işık, son dört yıldır çeşitli yaş gruplarından çocuklar ve gençler için animasyon atölyeleri yönetiyor. Uzun yıllardır kendi içine doğru çıktığı, hakikati bulma ve içindeki çocuğu şifalandırma yolculuğundaki deneyimlerini ve heyecanını en çok çocuklarla ve gençlerle bir araya geldiği animasyon atölyelerinde paylaşmayı seviyor.
Işık son iki senedir içindeki çocuğu şifalandırma yolculuğuna Patricia White Buffalo’nun ‘’Şamanın Yolunu Yürüme Dönüşüm Programı’’nda, Fransa’da devam ediyor.
Canay Atalay
Canay Atalay, Humanworks Design ve Wapaland'ın kurucu ortağıdır. Küresel bir “iş ve kültür inovasyon tasarımcısı”, konuşmacı ve yazardır. Aynı zamanda Koç Üniversitesi ‘Küresel Liderlik’ programında ‘Changemaking in action' dersi vermektedir. 8 ülkede, 18 farklı endüstride, 60'ın üzerinde marka ile çalışmış ve Türkiye'de “öğrenimde değişim yaratan dokuz ilham verici kadın” ve “Dijitale ilham veren otuz kadın” dan biri olarak adlandırılmıştır.
Canay’ın tutkusu, “Önce Çocuk Dünyası” çalışmasıdır; bu kılavuz çocukları önceliklendirerek ve onları tasarım, karar verme, gelişyirme ve uygulama süreçlerine dahil ederek işletmeleri, şehirleri, ürünleri, hizmetleri ve sistemleri yeniden tasarlama konusunda vizyoner ve pratik kurallar sağlar. Canay, futurizm, bilinçli iş modeli tasarımı, tasarım odaklı düşünce, felsefe, iletişim ve öğrenme metodolojilerinin eşsiz bir karışımını kullanarak birçok düzeyde ilham vermektedir.
Rudy de Waele
Rudy de Waele futurist, inovasyon stratejisti, uluslararası konuşmacı, içerik küratörü ve yazardır. Humanworks Design ve Wapaland'ın kurucu ortağı olarak bugünün ve yarının liderleriyle çalışmaktadır. Teknoloji trendleri, analiz ve fikir alışverişi, açık inovasyon stratejisi, bilinçli iş modeli tasarımı ve anlamlı işlerin nasıl oluşturulacağına dair değer tasarımı atölyeleriyle birlikte global markalara ve startup’lara yardımcı olmaktadır.
Meir Benezra
Meir Benezra humanist bir Tasarım Kolaylaştırıcısıdır. Humanworks Design ve Wapaland'in tasarım ortağıdır. Meir, anlamlı ve amaçlı yaşanan, beraber çalışmanın temel alındığı, sürekli öğrenmenin, içimizdeki çocuğun, merakın, sevginin ve paylaşmanın değerli olduğu bir dünya yaratmak için, liderlerin beraber tasarlamasına ilham veren yöntemler geliştirir. Insanlarin tasarım yapması için onlara güvenli bir alan tutarken, bu yöntemleri, beraber çalışmaya odaklanarak tasarımı demokratikleştirme niyetiyle, Servis Tasarımı, Tasarı Düşünme, Sokratik Diyalog, Değerler ve Drama'yı kullanarak geliştirir.
*Atölye çalışması, atölye gereçleri, ikramlar toplam ücrete dahildir.