VUCA serisi başlıyor! 3 ayrı VUCA perspektifini yansıtan ve birbirinden bağımsız tasarlanmış 3 oturumdan oluşan bu seride; değişen, dönüşen ve gittikçe dijitalleşen kaotik dünyamızı mercek altına alıyor; i. organizasyonlarımıza, ii. ilişkilerimize ve iii. benliğimize etkilerini masaya yatırıyoruz!
Her geçen gün Dünya biraz daha belirsiz, karmaşık ve öngörülemez hale geliyor. Normlarımız, tanımlarımız, önceliklerimiz ve yol haritalarımız sürekli değişiyor. Biz bu dünyada, sürükleniyor muyuz yoksa bilerek ve seçerek mi rotamızı oluşturuyoruz?
10.12.2018: Olay Yeri İnceleme; VUCA Dünyası’na panoramik bakış
· VUCA Nedir?
· İnsanlık tarihi boyunca VUCA’nın ayak izleri
· Sistem Dinamikleri: Neler Değişti?
o Politik
o Ekonomik
o Sosyal
o Teknolojik
o Hukuki
o Çevresel
Biletler Biletix’te!
17.12.2018: Olağan Şüpheliler; VUCA’nın ilişkilerimizdeki yansıması
VUCA Dünyası’nda ;
· Organizasyonlarımız nasıl etkileniyor?
· Kurum stratejileri, roller ve öncelikler nasıl değişiyor?
· İlişkilerimizde ve günlük hayatımızda bizi neler zorluyor?
· İletişim tarzımıza ne oluyor?
· Nasıl bir yol haritası yaratalım?
Biletler Biletix’te!
24.12.2018: Yüzleşme; VUCA Dünyası’nda “BEN”
· Nasıl tepki veriyorum?
· Otomatik tepkiden cevap verme özgürlüğüne nasıl geçebilirim?
· Nelere ihtiyacım var?
o Esneklik
o Çeviklik
o Yaratıcılık ve Merak
o Cesaret
o Öngörü
o Analitik Düşünce
· Bilinçli seçimlerin keyfini çıkarmak
· VUCA 2.0
Biletler Biletix’te!
Emi Nevaro, ACC CPCC
Executive / Relationship System Coach – Leadership trainer
Emi Nevaro, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olduktan sonra kariyerine PricewaterhouseCoopers Denetim departmanında başlamış, daha sonra The Boston Consulting Group (BCG) Türkiye’yi kuran ekipte Finans Müdürü olarak görev almıştır. Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA yüksek lisans programını 2012 yılında tamamladıktan sonra hayatında bir şeylerin değişmeye başladığını farketmiş ve Yaratıcı Yıkım Teorisi’nin kendini gerçekleştirmesine izin vermiştir.
Dünün bağımsız denetçisi, finans müdürü, mali tablo jonglörü, plaza çalışanı, kurumsal figürü, yerini bugünün değişim odaklı proje tasarımcısına, gelişen ve dönüşen takım yaratıcısına, sosyal sorumlu ve gönüllüsüne bırakmıştır. Değişimin kaçınılmaz bir gerçeklik olduğunun bilinci ile sürece güvenmiş, hayal etmiş, vazgeçmemiş, yanılmak pahasına denemiş, olacak olanın olmasına izin vermiş, yeniye yer açmış ve huzuru heyecanında bulmuştur.
10 yılı aşkın kurumsal çalışma hayatında Emi; yerel ve global çok sayıda sistem & süreç tasarımı, uyum ve finansal verimlilik projesi tasarlamış ve aktif rol oynamıştır. Her şirketin ve her takımın kendine özgü yaratıcılığına, zenginliğine ve zekasına o yıllarda yaptığı projelerde şahit olmuş ve bir bakıma bugünkü tutkusunun temellerini atmıştır.
Yolculuğunun bugünkü kısmında ise kurumlar için gelişim ve dönüşüm odaklı liderlik programları ve ortak değerlere sahip güçlü takımlar yaratabilmeyi hedefleyen projeler tasarlayıp hayata geçirmektedir. Bunun yanı sıra, eğitim kurumları, üniversiteler ve sosyal kuruluşlarla yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda eğitim programı ve atölye çalışmasında yer almaktadır.
Emi, İstanbul Bilgi Üniversitesi LITE Yüksek Lisans programı eğitmenlerindendir. Sabancı Üniversitesi ve Novencia Business School ortaklığında yaratılan “Y Kuşağının Yetkinlik Gelişimi ve Sosyal Medyada Kişisel Markasını Oluşturması“ isimli Avrupa Birliği projesinin eş-liderlerindendir. Ayrıca Düşler Akademisi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Koruncuk Vakfı gibi kuruluşlarla işbirliği içerisinde gönüllü projelerde aktif rol almaktadır.
Eyyup Sinan Karaca MBA- PCMp
Executive Challenging Change Coach & Trainer Facilitator, ORSC Practitioner
Denemenin önemini, yanılmanın öğreticiliğini öğrenmiş; metamorfozun yalnızca doğada değil, iş dünyasında da hayatta kalmak için elzem olduğunu şahsen deneyimlemiş bir “seri-girişimci”. Meydan okuyan değişim koçu, amatör tiyatrocu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi LITE Yüksek Lisans programında eğitmen.
Bahçeşehir Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi & Uluslararası İlişkiler okudu. Üniversite yılları boyunca etkinlik organizasyonları, münazara turnuvaları ve öğrenci konseyi başkanlığından edindiği tecrübelerinden, hedef kitlesinin nabzını tutmayı ve doğru iletişimin etkisini öğrendi. Aynı kurumdan MBA derecesini alırken bitirme tezi, dijital pazarlama üzerine.
Avrupa Birliği Hibe Fonları kapsamında yürüttüğü birim koordinatörlüğü süresince Anadolu’da doğru fikri doğru şekilde projelendirmeye yönelik eğitimler verdi ve proje gidişatlarını izleme ve değerlendirme görevinde yer aldı. PCMp olarak tamamladığı bu sürecin sonunda DPT müsteşarlığından takdir belgesiyle uğurlandı. Aynı yıllarda Atatürk Üniversitesi’nde mikro-ekonomi dersleri verdi.
David Fincher’ın “The Game” filmini hayata geçirme hevesiyle kurduğu Senin Maceran, Türkiye’de yeni bir iş kolunun doğmasına ön ayak oldu. Devrin de gerektirdiği üzere ve teknolojik dönüşümü kucaklayarak Senin Maceran’ı online oyun platformuna taşıdı.
Radyo programcılığından e-ticarete ve reklam ajansı yönetimine kadar uzanan girişimlerinin yanı sıra B2B pazarında Efaflex ve Plasgad gibi alanlarında lider uluslararası markaların Türkiye pazarına girişi ve büyüme stratejilerini yürütmek üzere farklı kurumlarda ülke müdürlüğü ve genel müdürlük yaptı. Kurumsal hayatı boyunca dünyanın ve Türkiye’nin pek çok önemli markasıyla endüstri 4.0 projelerinde yer aldı.
Son tutkusu, insanların ve takımların kendi yolculuklarına ayna tutmak üzerine. Adler’in koçluk ve CRR Global’in ORSC eğitimlerini tamamlayan Eyyup, müşterilerinin iş performanslarını ölçülebilir şekilde yükseltmeye katkı sağlıyor. Müşterilerinin ihtiyaçları ve hedefleri doğrultusunda özel değişim programları ve gelişim modelleri tasarlıyor.