aktarma ve etkİLİ SUNUM TEKNİKLERİ
Süre
2 Saat ila 1 günlük çalışmalar halinde gerçekleştirilebilmektedir.
Format
Online / Offline
Etkılı sunum teknıklerı içerik
Yetişkin sunumlarında en önemli iki kriter; dinlenmeye değer bulunmak ve aktarılan mesajların doğru algılanıp benimsenmesini sağlamaktır. “Etkili Sunum Teknikleri” eğitiminde hedef, bu iki temel kriteri baz alarak dinleyicilerle değerli, uygulanabilir, akılda kalıcı ve en önemlisi “kendilerine mal edilebilir “ değerde bilgi aktarma yöntemlerini paylaşmaktır. Bireylerin kendi tarzlarından ödün vermeden ancak temel sunum parametrelerine tam uyumlu olarak gelişimlerini sağlamalarına destek vermek eğitimin en önemli hedef çıktısıdır.
Dinlenmeye değer sunumlar hazırlamak için ilk adım şüphesiz özenli bir ön hazırlık yapmaktır. Kaliteli sunumlar, sadece anlatanın kendi mesaj ve tekniklerini kullanması ile değil, aynı zamanda dinleyici profiline uygun yöntemler uygulaması ile mümkündür. Doğal olarak dinleyicilerin birbirinden farklı olan algılama modelleri olacağı dikkate alınarak, ortak algı değerlerine hitap edecek özende sunumlar tasarlaması, bilginin akışkanlığını ve akılda kalıcılığını arttıracaktır.
Eğitimde vurgulanacak önemli konulardan bir tanesi ise, aktarılmak istenen mesajı en etkin şekilde iletmeye yarayan ses ve konuşma unsurlarını doğru kullanma yöntemleridir. Konuşma unsurlarını destekleyen diğer önemli sunum enstrümanı ise görsel kullanımıdır. Dolayısıyla eğitimde, görsel ve işitsel unsurların, etkili mesaj aktarma ve dinleyicide iz bırakacak şekilde kullanılma yöntemleri paylaşılacaktır. Ancak bu araçların bilinçli ve etkin kullanımı ile yüksek konsantrasyonlu dinleyici kitlesi yaratmak mümkündür. Çünkü sunumların ana amacı dinleyicileri salt bilgilendirmek değil, aynı zamanda dinleyenlere de ilham vermektir.
Bryn Stevenson’un dediği gibi;
“Başarılı sunum ancak zihni dinleyici ile senkronize etmekle mümkündür. Zihinlere ise ancak kalplere ulaşabildiğinizde ulaşabilirsiniz.“
konular ve kazanımlar
Sunum hazırlık aşamasında tüm sunum enstrümanlarını doğru ve etkili kullanmayı öğrenmek
Dinleyici ile yapıcı iletişim köprüsü kurabilme yollarında gelişim sağlamak
Sunumların akılda kalıcılık seviyesini yükseltmek
Sunumda aktarılan bilgilerin hayata geçirilmesi konusunda yüksek motivasyon yaratmak
Sunumda aktarılan verilerin daha anlamlı algılanmasına yardımcı olacak araçlar geliştirmek
sunum sanatında ustalaşmak
Süre: 1 gün + 2 gün koçluk
Başarılı bir sunumda en önemli iki kriter; dinlenmeye değer bulunmak ve aktarılan mesajların doğru algılanıp benimsenmesini sağlamaktır. Sunum Sanatında Ustalaşmak eğitiminde hedef bu iki temel kriteri baz alarak;
İçerik değeri yüksek
Ortak tepki kalıpları oluşturmaya yardımcı
Dinleyiciler ile bağ kurma yetisi güçlü
bilgi aktarma yöntemlerini katılımcılarla paylaşmaktır. Söz sanatı enstrümanlarını etkin kullanarak, hikayesi güçlü sunumlar yapmak yöneticilerin itibarlarını yücelten en önemli unsurdur. Bu bağlamda görsel ve işitsel enstrümanların sunum sürecinde bilinçli ve etkin kullanımı eğitimin en önemli çıktısıdır.
“Başarılı sunum ancak zihni dinleyici ile senkronize etmekle mümkündür. Zihinlere ise ancak kalplere ulaşabildiğinizde ulaşabilirsiniz. “ Bryn Stevenson
Eğitim Kazanımları
YÖNTEM VE ARAÇLAR
Sunum Sanatında Ustalaşmak eğitim programı, konu ile ilgili birikimi yüksek olan yöneticileri mükemmellik seviyesine taşımayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda beklenen çıktının elde edilmesi «yaşayarak öğrenme» prensibine paralel olarak uygulama ve bireysel koçluk esasına dayanmaktadır.