gELİŞİYORUM, O HALDE VARIM

Süre

1.5 Saat

Format

Webinar

unsplash-image-WTThc6UmwEI.jpg

Detaylar

Gelişim ve değişimin insan odaklı olması ve içinde bulunduğumuz çağda derinleşmiş bir inovasyon ihtiyacının yatışı, yöneticilerin “öğrenme özgürlüğü” kavramına yakından bakmalarını zorunlu kılmaktadır. Öğrenme özgürlüğü, çalışanların kendi öğrenme yöntemleri ve kariyer yolculuklarında eksik gördükleri alanları yine kendilerinin belirlemelerine olanak sağlayacak, güvene dayalı bir öğrenme ortamı yaratmakla yakından ilintilidir. Araştırmalar, kişilerin cesurca ve özgüvenle “bilmiyorum” deme özgürlüğüne sahip oldukları bir ortamda %60 daha yüksek bir gelişim performansı gösterdiklerini ortaya koymaktadır.

Her birimiz kariyer kavramına farklı anlamlar yüklesek de bilinçli bir şekilde tasarlanmış gelişim planı, kariyer yolculuğunun olmazsa olmazıdır. Dolayısıyla kariyer odaklı gelişimin temelinde “hedef odaklı öğrenme” yatar. Hedef odaklı öğrenme ise iki temel ihtiyacı beraberinde getirir; Öğrenmeyi Öğrenme ve Odaklanmış Öğrenme (Dikey Öğrenme).

Bu ihtiyaçtan yola çıkarak, sürekli gelişimi hedefleyen bireylerin öncelikli olarak üç temel soruya cevap vermeleri gerekir; Neyi öğreniyorum? Nasıl öğreniyorum? Neden öğreniyorum? Bu sorulara samimiyetle cevap vermeyi başardığımızda ikinci aşama devreye girer; Öğrenme tarzım nedir? Öğrenmekten keyif aldığım konular nelerdir? Keşfedilmeyi bekleyen yeteneklerim nelerdir? İşte etkin liderlik kavramı ise tam burada devreye girer ve çağdaş lider şu soruların cevabını araştırmalıdır;

  • Kişinin öğrenme motivasyonunu nasıl arttırabilirim?

  • Kişinin öğrenme yolculuğunu tasarlamasına nasıl yardımcı olabilirim?

  • Benzer gelişim ihtiyacı içinde olan çalışanları nasıl takımlarım ve ortak bir öğrenme ekosistemi oluşturabilirim?


konular ve kazanımlar

Sizlerle gerçekleştireceğimiz paylaşımda yukarıdaki soruların cevaplarını derinlemesine inceleyeceğiz ve;

  • Çalışanların bilgiyi kendi tarzları ile yorumlayıp gelişim çıtasını nasıl daha yukarı çekebileceklerini tartışacağız.

  • Öğrenilen şeyin, bireylerin hayatı içinde nasıl konumlandırılabileceğini sorgulayacağız.

  • Öğrenmenin, bireylerin konfor alanlarından özgüvenle çıkmaları adına nasıl bir araç olabileceğini sorgulayacağız.

  • Öğrenilen şeyin, kemikleşmiş inançların ve önyargıya dayalı davranış kalıplarının kırılmasına nasıl yardımcı olabildiğini örneklerle inceleyeceğiz.

  • Gelişim yolculuğunda bireysel hedefler ile kurumsal hedefleri nasıl entegre edebileceğimizi öğreneceğiz.

  • Ve herkesi, her olayı, her anı kapsayan ve sürekli daha iyiye ulaşmayı hedefleyen Keizen Felsefesi’ne yakından bakacağız.



şİmdİ yerİnİ ayirt

Daha fazla bilgi için ve/veya bir oturum rezervasyonu yapmak için formu doldurun, en kısa sürede sizinle iletişime geçelim.