MASALIMDAKİ KAHRAMANI SEVİYORUM

Süre

2.5-3 Saat

Format

Atölye / Webinar

Özet

Bu çalışmada her katılımcı interaktif olarak anlatıya dahil olur. Amaç katılımcının üst potansiyeline ulaşması için uyandıran hikayesiyle buluşmasıdır.

image.jpg

Detaylar

Doğuştan sahip olduğun özelliklerle kendine, bir masal kahramanına baktığın gibi kurban olduğunu düşünmeden, yargılamadan, hoşgörü ile bakabilmeni sağlamak. Hikâyenin içinde kazanmak ve kaybetmekten öte amacı keyifle oynamak olan kimliğini ortaya çıkartmak.

Hayatın her aşamasında en besleyici kaynak olan, ilhamı keşfetmek, hatırlamak.

Hikâyenin başlayabilmesi;

Clark’ın telefon kulübesinde kahramanın pelerinini giymeye karar vermesine bağlıdır. Aslında o pelerin hep omuzlarının üzerindedir, ancak kullanmaya karar verdiğinde görünür olur.

Yani; Clark Kent, Superman'den cesurdur!

Tüm varlıklarla konuşabilen Sultan Süleyman’la karşılaştırınca bizim cesur olduğumuz gibi. Bizler ki gizemli yeteneklere güvenmeden yolda ilerliyoruz.

Gerçek hayatta zaman ve mekân kavramı sınırlar yaratır. Sınırlar içinde deneyimlerimizi kişiselleştiririz. Bu zamanla tuzağa dönüşür.

İş yerinde ya da özel hayatınızda çatışma ya da uzlaşma hallerinde yaşandığında kişisel aldıklarımız iletişimi çözümsüzleştirir. Çözümü kendimizi merkeze koyarak ararız, haliyle her şey bizim başımıza gelir.

Masallarda da her şey kahramanın başına gelir, ancak kahraman merkezde değildir!

Dinleyen ya da anlatan da olsak masalın yolunda her kimlik arketip olarak bir parça bizi temsil eder, tamamen sahiplenmeden tüm masalı an itibariyle katılarak dinler ya da aktarırız.

Bir başka deyişle;

Anlatılan hikâye başkasının başından geçmişse daha kolay anlatılır, hatta daha kolay dinlenir.

İki ile üç saat arası sürecek bir çalışmayla, kendi masalımızın girizgahını yazıp, kendi hikayemize dışarıdan bakmak masalın sembol diliyle ilham kapısını açar.

İçinden geçtiğimiz dönemde, masalla gerçek hayatın arasındaki köprü kişiselleştirdiklerimize geniş perspektiften bakmaktan fazlasını vaadeder!

Masallarda hiçbir dilek tek defada gerçekleşmez, aynı gerçek hayattaki gibi sınanırsınız, yola çıkınca sabırlı olmanız gerekir. Zaman, mekân kahramana hizmet etmeye yaratılır, hepsi tekrarın disipliniyle var olur.

Kahramanın deneyimlerinin SEMBOL DİLİ ile aktardığı sabır, bize direkt anlatılan günlük bir olaydan daha ilgiyle dinlenir, kişiselleştirilmediği için çözüm daha kolaylaşır.

Kahramanın masalın sonuna kadar süren sabrı hepimize umut ettirir. En önemlisi klişelerin aksine masallar mutlu bitmez, aslında masal bitmez... Biz yeni bir masala, daha güçlü bir kahraman olarak başlayana kadar sürer.

BU ATÖLYEYE KATILMAK İÇİN; Daha önce hiç yazmamış, hiç masal dinlememiş olmanız engel değil.

İsminizi, sevdiklerinizin ismini manasıyla araştırıp, rahat kıyafetler giymeniz yeterli. Kaf dağının ardına yürümek için rahat olmalısın.

Başka hiçbir hazırlığa ihtiyacın yok.

Konu başlıkları:

  • Eşiği geçmek

  • İlham almak

  • Akışı izlemek

  • Yok yazamıyorum ne demek? Tetikleyici yazarlık alıştırmaları neden var?

  • Yazacaklarımız için masalın haritasını oluşturmak.

  • Başlangıç cümleleri & kolaylaştırıcılar eşliğinde sesimizi akort etmek

  • Oyuna dahil olacağınız ilk masal girizgahınızı yazmak...



şİmdİ yerİnİ ayirt

Daha fazla bilgi için ve/veya bir oturum rezervasyonu yapmak için formu doldurun, en kısa sürede sizinle iletişime geçelim.